Izejvielas (3 porcijām):

  • „Dobeles dzirnavnieka” Cornetti rigati 120 g
  • Zilais siers 60 g
  • Comte siers 60 g
  • Brie siers 60 g
  • Parmezāns 30 g
  • Muskatrieksts 6 g
  • Sals, melnie pipari
  • BECHAMEL MERCEI
  • Sviests 300 g
  • Milti 300 g
  • Piens 3 l
  • Timiāns 3 g
  • Rozmarīns 3 g
  • Lauru lapas 6 gab.
  • Ķiploki 60 g
  • Melnie piparu graudi 6 g

Gatavošana:

PASTA:

  • Katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
  • Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vel ir nedaudz ciets), vai paskaties vārīšanas ilgumu uz iepakojuma
  • Nokāš pastu caur sietiņu

BECHAMEL MĒRCE:

  • Katliņā ielej lauku pienu, pievieno lauru lapu, timiānu un rozmarīnu, uz pusēm pārgrieztu ķiploku, melnos piparu graudus un liek vārīties uz lēnas uguns apmēram 30 min
  • Katliņa saturu nokāš caur sietu
  • Otrā katliņā izkausē sviestu un iemaisa miltus, lai izveidotos viendabīga masa bez kunkuļiem
  • Pa daļām pievieno uzvārīto pienu un intensīvi maisa līdz viendabīgai masai
  • Uzvāra līdz pirmajam burbulim!

SIERA MERCES PAGATAVOŠANA:

  • Bļodā ielej karstu bechamel mērci, pievieno sierus, pēc garšas muskatriekstu, sāli, piparus
  • Maisa, līdz sieri ir izkausēti

SERVĒŠANA:

Uz šķīvja izliek pastu, pārlej ar siera mērci un pārber ar smalki rīvētu Parmigiano Reggiano sieru