Izejvielas pankūkām:
Dobeles dzirnavnieks Plānās pankūkas 400 g, maisījums mīklas pagatavošanai
Pagatavošana:
Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa. Mīklu atpūtina 10–15 minūtes. Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.
Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):
- 120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā
- 2 ēk. laima sulas
- 1 avokado
- 1/3 dzeltenā paprika
- 100 g pagatavotas vistas filejas
- 8 ķirštomātiņi
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
- Svaigajā sierā iemaisa laima sulu, pievieno sāli un masu vienmērīgi izklāj uz iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām.
- Uz svaigā siera kārtas ber gabaliņos sagrieztu papriku, avokado, ķirštomātiņus un gabaliņos sagrieztu vistas fileju.
- Pankūkas pārloka uz pusēm un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.
Autore: Zane Ozoliņa