Sastāvdaļas (6-8 porcijām):

  • 350 g kupātu vai desiņu
  • 800 g (2 bundžas) tomātu gabaliņu savā sulā
  • 125 g “Dobeles dzirnavnieka” rīsu ar tvaiku apstrādi
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērces
  • 1 buljona kubiņš
  • pipari
  • dilles, maize, krējums pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Sīpolu sagriež nelielos kubiņos, ķiploku smalki sakapā.
  2. Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolu un ķiploku līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno kupātu gaļu, kas izņemta no apvalka, vai arī sagrieztas desiņas. Viegli apcep.
  3. Pievieno ~1 l ūdens, tomātu gabaliņus, buljona kubiņu, tomātu mērci un piparus. Visu vāra uz lēnas uguns ~15 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  4. Zupai pievieno rīsus un turpina vārīt līdz tie kļūst mīksti (~15 minūtes).
  5. Pasniedz karstu ar dillēm, krējumu un maizīti – pēc izvēles.