Sastāvdaļas (6-8 porcijām):
- 350 g kupātu vai desiņu
- 800 g (2 bundžas) tomātu gabaliņu savā sulā
- 125 g “Dobeles dzirnavnieka” rīsu ar tvaiku apstrādi
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote eļļas
- 2 ēdamkarotes tomātu mērces
- 1 buljona kubiņš
- pipari
- dilles, maize, krējums pasniegšanai
Gatavošana:
- Sīpolu sagriež nelielos kubiņos, ķiploku smalki sakapā.
- Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolu un ķiploku līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno kupātu gaļu, kas izņemta no apvalka, vai arī sagrieztas desiņas. Viegli apcep.
- Pievieno ~1 l ūdens, tomātu gabaliņus, buljona kubiņu, tomātu mērci un piparus. Visu vāra uz lēnas uguns ~15 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Zupai pievieno rīsus un turpina vārīt līdz tie kļūst mīksti (~15 minūtes).
- Pasniedz karstu ar dillēm, krējumu un maizīti – pēc izvēles.