Sātīgā, pikantā pasta ar baklažāniem ir ideāli piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ikdienas uzturā nelieto piena produktus. Labi garšos arī tad, ja tiks otrreiz uzsildīta.
Izejvielas (4 personām):
- eļļa cepšanai
- 1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
- 1 ēd.k. Vidusjūras garšvielu maisījuma
- 150 g selerijas kātu, sagriezti plānās ripiņās
- 2 nomizotas ķiploka daiviņas, sakapātas
- pēc izvēles – 2 ēd.k. konjaka
- 1 baklažāns, sagriezts gabaliņos
- 800 g konservētu tomātu
- 2 ēd.k. adžikas
- 2 ēd.k. brūnā cukura
- šķipsna sāls
- 125 ml ūdens
- 375 g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli
- 80 g melno olīvu bez kauliņiem
Pagatavošana:
- Dziļā pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi
- Pievieno Vidusjūras garšvielas, seleriju un ķiploku
- Maisot turpina cept uz vidējas uguns 3-4 minūtes
- Var pievienot konjaku un turpināt cept, līdz alkohols ir izgarojis
- Pievieno baklažāna gabalus un cep vidēji 5 minūtes, pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļas.
- Pannas saturam pievieno konservētos tomātus, adžiku, brūno cukuru un sāli, kārtīgi samaisa
- Visu kopā sautē 10-15 minūtes, līdz baklažāns ir kļuvis mīksts
- Ja tomātu mērce top pārāk bieza, pievieno ūdeni un izmaisa, turpina sautēt
- Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, vāra fusilli aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni
- Tomātu un baklažānu mērcē iemaisa melnās olīvas un sautē vēl 2-3 minūtes
- Lielā bļodā liek pastu un pievieno mērci
- Liek šķīvjos un pasniedz siltu