Izejvielas (1 porcijai):
- „Dobeles dzirnavnieka” Fusilli 40 g
- Topinamburi 100 g
- Meža ziedu medus 20 g
- Parmigiano Reggiano siers 20 g
- Ķiploki 20 g
- Timiāns 1 g + 1 g fritēšanai
- Lauru lapas 1 g
- Rozmarīns 1 g
- Oliveļļa 15 ml + 100 ml fritēšanai
- Sāls, melnie pipari
Pagatavošana:
- PASTA:
- Katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
- Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vel ir nedaudz ciets), vai pēc vārīšanas ilgumu uz iepakojuma
- Nokāš pastu caur sietiņu
TOPINAMBŪRI:
- Nomazgā un notīra topinambūrus, ieliek tos bļodā kopa ar olīveļļu, meža ziedu medu, rozmarīnu, timiānu, lauru lapu, ķiploku, sāli un pipariem
- Visu apmaisa un bļodas saturu ietin folijā
- Liek cepeškrāsnī 180º C uz 20-30 min (atkarībā no topinambūru lieluma – jo lielāki, jo ilgāk cep)
TIMIĀNA FRITI:
- Uzkarsētā pannā ielej olīveļļu
- Kad eļļa ir uzkarsēta, pievieno timiāna zariņus
- Jācep apmēram 15 sekundes, līdz timiāns beidz čurkstēt
- Pēc cepšanas izliek timiānu uz papīra salvetes nosusināties
SERVEŠANA:
Uz šķīvja liek Fusilli, krāsnī ceptus topinambūrus, garnē ar fritētu timiānu un smalki sarīvētu Parmigiano Reggiano sieru