Izejvielas (3 porcijām):

  • Sastāvdaļas:
  • 280 g Dobeles Fusilli pastas
  • 3 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 240 ml salda krējuma
  • 1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • nedaudz balto piparu
  • 1/4 tējk. jūras sāls (vai pēc garšas)
  • 1/2 citrona mizas, smalki sarīvēta
  • 400 g svaigas laša filejas, sagrieztas neliela izmēra gabaliņos
  • 40 g cietā siera, smalki sarīvēta (piem., Grana Padano, Parmas vai „Monterigo”)
  • 20 g aragulas
  • nedaudz bazilika, saplūkāta pasniegšanai
  • nedaudz pētersīļa, saplūkāta pasniegšanai

Gatavošana:

  • Katlā liek vārīties ūdeni pastai. Kad ūdens karsts, pieber sāli, samaisa un liek iekšā pastu. Vāra, līdz tā gatava.
  • Pannā lej saldo krējumu. Pieliek ķiploku, pieber sāli un abus piparus, arī citrona mizu un ļauj uz vidēji lielas liesmas uzvārīties. Kad sāk vārīties, liesmu samazina, pievieno laša gabaliņus un sautē, līdz lasis ir maigi rozā.
  • Nokāš pastu, atstājot pavisam nedaudz ūdens (kādus 20–30 ml), un ieber pannā pie laša. Samaisa. Pievieno rīvētu cieto sieru, uzgriež vidēju liesmu un, viegli maisot, minūti pavāra, lai pasta apklājas ar mērci.
  • Liek šķīvjos un pasniedz kopā ar baziliku, pētersīļiem un aragulu. Var uzbērt vēl sieru un piparus.