Izejvielas:
- 1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka griķu pārslu
- 1/2 glāze rīsu-mandeļu piena
- 1 banāns
- 1 sauja svaigu vai saldētu melleņu
- 2 ēd.k. šokolādes skaidiņu
- 2 ēd.k. mandeļu sviesta
- Sauja mandeļu skaidiņu
- 3 šķipsniņas kaltētu zemeņu
- 1 ēd.k. medus
- 1/2 tējk. brūnā cukura
Pagatavošana:
- Katliņā liek vārīties rīsu-mandeļu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
- Nomizo banānu, sagriež to gareniski uz pusēm, apsmērē no abām pusēm ar medu un pārber ar cukuru. Liek uz pannas un karamelizē, līdz tas kļuvis brūngans un mīksts.
- Putru liek bļodā, virs tās izkārto banānu un uzliek mandeļu sviestu. Pārber ar mellenēm, šokolādes un mandeļu skaidiņām un kaltētām zemenēm.
Autore: Annija Mihelsone