Izejvielas:

  • 1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka griķu pārslu1/2 glāze rīsu-mandeļu piena

    1 banāns

    1 sauja svaigu vai saldētu melleņu

    2 ēd.k. šokolādes skaidiņu

    2 ēd.k. mandeļu sviesta

    Sauja mandeļu skaidiņu

    3 šķipsniņas kaltētu zemeņu

    1 ēd.k. medus

    1/2 tējk. brūnā cukura

Pagatavošana:

  • Katliņā liek vārīties rīsu-mandeļu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  • Nomizo banānu, sagriež to gareniski uz pusēm, apsmērē no abām pusēm ar medu un pārber ar cukuru. Liek uz pannas un karamelizē, līdz tas kļuvis brūngans un mīksts.
  • Putru liek bļodā, virs tās izkārto banānu un uzliek mandeļu sviestu. Pārber ar mellenēm, šokolādes un mandeļu skaidiņām un kaltētām zemenēm.