Izejvielas:
- “Dobeles dzirnavnieka” kartupeļu biezputras maisījums
- Maltā gaļa
- Garšvielas pēc izvēles
- Ķiploks
- Sviests cepšanai
- Buntīte svaigu diļļu un citu zaļumu
- Olīveļļa pārliešanai
Gatavošana:
- Apcep malto gaļu ar garšvielām: majorānu, sāli, pipariem, čili, tomātu pastu, ķiplokiem vai lokiem.
- Cepamtraukā liek kārtu saceptās maltās gaļas.
- Pagatavo kartupeļu biezputru, maisījumam pievienojot ūdeni, pienu un sviestu. Pievieno nedaudz sāls pēc garšas. Klāj virsū maltās gaļas kārtai.
- Izkausē sviestu, pusminūti apcep piecās daiviņas sasmalcinātu ķiploku, pievieno dilles.
- Pārlej kartupeļus ar sviesta, ķiploku, diļļu maisījumu un liek cepamtrauku cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm.
- Vēl pāris minūtes ļauj, lai kartupeļi nedaudz apcepas un “sadraudzējas” ar gaļu.
- Sasmalcina lokus, dilles, pētersīļus (pavasarī tie var būt arī lakši), samaisa ar extra virgin olīveļļu un pasniedzot pārllej sacepumam.
Autore: Kristīne Deiliko