Sastāvdaļas:

  • 500 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 300 g medus
  • 100 g tumši brūnā cukura
  • 100 g skābā krējuma
  • 100 g sviesta
  • 40 – 50 g piparkūku garšvielu
  • 30 g cepamā pulvera
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls


Gatavošana:

  1. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.
  2. Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.