Sastāvdaļas (12 mafiniem):
- “Dobeles dzirnavnieka” gaišo mafinu maisījums
- 100 ml eļļas
- 2 ēdamkarotes piparkūku garšvielas
- 100 g sviesta
- 600 g krēmsiera
- 180 g pūdercukura
- Zaļā pārtikas krāsviela
- Cukura pērlītes dekorēšanai
Gatavošana:
- Mafinu pagatavošanai lielā bļodā ieber sauso maisījumu, pievieno piparkūku garšvielas, eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.
- Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 20 minūtes līdz mafini ir zeltaini brūni, un, iedurot ar kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
- Krēma pagatavošanai lielā bļodā liek sviestu, pārtikas krāsvielu un pūdercukuru. Ar mikseri puto, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Pievieno krēmsieru un sajauc līdz viendabīgas konsistences krēmam. Nepārputo!
- Izmantojot konditorejas maisiņu ar zvaigžņveida uzgali, uzspiež krēma cepurīti uz katra mafina un uzber cukura pērlītes. Uzglabā ledusskapī.