Izejvielas:
- “Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Mājas kēkss”
- 110 g augu eļļas vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku saturam jābūt 72–80%)
- 150 ml ūdens
- 60 g sasmalcinātu valriekstu
- 1 svaigs burkāns
- 200 g krēmsiera
- Pūdercukurs pēc garšas
- 2 ēd.k. svaigas apelsīna sulas
- 100 ml saputota saldā krējuma
- Valrieksti un medus dekorēšanai
Pagatavošana:
- Ieber maisījumu “Mājas kēkss” traukā, pievieno augu eļļu vai margarīnu (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku saturam jābūt 72–80%) un ūdeni
- Pievieno smalki sarīvētu burkānu un sasmalcinātus valriekstus
- Saputo viendabīgas konsistences mīklu un atpūtina to 10-15 minūtes
- Cep ietaukotā veidnē 40-45 minūtes 180°C temperatūrā.
- Gatavo krēmsiera krēmu – krēmsieram pievieno pūdercukuru tik, cik saldu krēmu vēlas, 1-2 ēdamkarotes svaigas apelsīnu sulas un 100ml saputota svaigā krējuma
- Visu sajauc un uzsmērē atdzisušam kēksam
- Var dekorēt ar valriekstu pusītēm un šķidru medu vai kļavu sīrupu
Autore: Liene Brunzete