Izejvielas:

  • “Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Mājas kēkss”
  • 110 g augu eļļas vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku saturam jābūt 72–80%)
  • 150 ml ūdens
  • 60 g sasmalcinātu valriekstu
  • 1 svaigs burkāns
  • 200 g krēmsiera
  • Pūdercukurs pēc garšas
  • 2 ēd.k. svaigas apelsīna sulas
  • 100 ml saputota saldā krējuma
  • Valrieksti un medus dekorēšanai

Pagatavošana:

  • Ieber maisījumu “Mājas kēkss” traukā, pievieno augu eļļu vai margarīnu (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku saturam jābūt 72–80%) un ūdeni
  • Pievieno smalki sarīvētu burkānu un sasmalcinātus valriekstus
  • Saputo viendabīgas konsistences mīklu un atpūtina to 10-15 minūtes
  • Cep ietaukotā veidnē 40-45 minūtes 180°C temperatūrā.
  • Gatavo krēmsiera krēmu – krēmsieram pievieno pūdercukuru tik, cik saldu krēmu vēlas, 1-2 ēdamkarotes svaigas apelsīnu sulas un 100ml saputota svaigā krējuma
  • Visu sajauc un uzsmērē atdzisušam kēksam
  • Var dekorēt ar valriekstu pusītēm un šķidru medu vai kļavu sīrupu

Autore: Liene Brunzete