Sastāvdaļas:
- 50 g sviesta istabas temperatūrā
- 3 olas
- 200 g cukura
- 80 g eļļas
- 150 g krējuma
- 250 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 100 g mandeļu skaidiņu + dekorēšanai
- 250 g kazeņu
PILDĪJUMAM
- 250 g krēmsiera
- 70 g cukura
Gatavošana:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kantainu formu 20×20 cm noklāj ar cepamo papīru.
- Bļodā puto sviestu, olas un cukuru, līdz izveidojusies krēmīga konsistence. Pievieno eļļu un krējumu un iemaisa. Iesijā miltus ar cepamo pulveri, pievieno mandeļu skaidiņas un rūpīgi iecilā.
- Pildījumam bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru.
- Cepamajā formā lej ⅔ mīklas. Pa virsu smērē krēmsiera pildījumu, saliek ogas un pārklāj ar atlikušo mīklu. Pārber ar atlikušajām mandeļu skaidiņām, un liek cepties krāsnī 35–40 minūtes.