Izejvielas:

  • “Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Ātrā kūka”
  • Sauja pistāciju dekorēšanai

Izejvielas krēma pagatavošanai:

  • Ēd.k. svaigā siera (piemēram, Mascarpone)
  • 5 ēd.k. sviesta
  • 2-3 tējk. vaniļas cukura
  • 2 glāzes pūdercukura

Pagatavošana:

  • Kēksu cepšanas formā ieliek papīra formiņas
  • Salej mīklu papīra formiņās, aizpildot 2/3 (ne līdz pašai augšai)
  • Ja gatavo kēksus bez krēma, var uzbērt sadrupinātus riekstus, pistācijas vai mandeles
  • Liek cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī
  • Pārbauda pēc 15, 20, 25 minūtēm, vai nav jau gatavs. Katra plīts ir citādāka, tāpēc grūti noteikt precīzu cepšanas laiku. Pārbaudi veic, iedurot koka irbulīti mīklā. Ja izvelkot tas ir sauss un nav pielipusi mīkla, kūka ir gatava un vidū izcepusies.
  • Izņem no plīts un atdzesē
  • Pagatavo krēmu: sajauc svaigo sieru ar sviestu, pievieno vaniļas cukuru, pūdercukuru un kārtīgi izmaisa, sakuļ vai sablendē, kamēr cukurs izkūst un izveidojas viendabīga masa
  • Iepilda krēmu konditorejas piltuvē un dekorē kūciņas ar dažādiem ornamentiem.

Autore: Kristīne Deiliko