Sastāvdaļas:

PAMATNEI

  • 80 g sviesta
  • 140 g miltu
  • 50 g pūdercukura

VIRSKĀRTAI

  • 100 g biezpiena
  • 250 g krēmsiera
  • 50 g cukura
  • 1 ola
  • 250 g (liela sauja) melleņu

Gatavošana:

  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kantainu cepamo formu (aptuveni 20×20 cm) noklāj ar cepamo papīru.
  • Bļodā vai virtuves kombainā samīca sviestu kopā ar miltiem un pūdercukuru, līdz izveidojusies viendabīga mīkla. Tad ⅔ mīklas ber iekšā sagatavotajā formā un kārtīgi nopresē ar karoti. Pamatni liek cepties krāsnī uz 15–20 minūtēm, līdz tā kļuvusi mazliet zeltaini brūna.
  • Tikmēr lielā bļodā samaisa biezpienu ar krēmsieru un cukuru. Kad masa ir viendabīga, pievieno olu un iemaisa mellenes. To lej pa virsu izceptajai pamatnei. Pa virsu ber sadrumstalotu atlikušo pamatnes mīklu kā drumstalas, un liek krāsnī uz vēl 25–30 minūtēm.