Izejvielas:
- 1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka miežu pilngraudu pārslu
- 1.5 glāzes rīsu piena
- 150 ml ūdens
- 2 saujas smiltsērkšķu
- 2.5 ēd.k. brūnā cukura
- 4 ēd.k. medus
- 1 sauja svaigu vai saldētu melleņu vai kazeņu
- 1/2 tējk. kanēļa
- 1 svaiga vai 3 žāvētas plūmes
Pagatavošana:
- Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.
- Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.
- Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
- Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.
Autore: Annija Mihelsone