Izejvielas:

  • 1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka miežu pilngraudu pārslu
  • 1.5 glāzes rīsu piena
  • 150 ml ūdens
  • 2 saujas smiltsērkšķu
  • 2.5 ēd.k. brūnā cukura
  • 4 ēd.k. medus
  • 1 sauja svaigu vai saldētu melleņu vai kazeņu
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1 svaiga vai 3 žāvētas plūmes

Pagatavošana:

  • Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.
  • Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.
  • Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  • Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.

Autore: Annija Mihelsone