Izejvielas:

  • 1/2 glāze Dobeles dzirnavnieka miežu pilngraudu pārslu1 1/2 glāze rīsu piena

    150 ml ūdens

    2 saujas smiltsērkšķu

    2.5 ēd.k. brūnā cukura

    4 ēd.k. medus

    1 sauja svaigu vai saldētu melleņu vai kazeņu

    1/2 tējk. kanēļa

    1 svaiga vai 3 žāvētas plūmes

Pagatavošana:

  • Katliņā ieber smiltsērkšķus, pievieno nedaudz ūdens, kā arī cukuru un medu. Vāra 5-7 minūtes, līdz cukurs ir izkusis, bet ūdens – nostājies.
  • Smiltsērkšķu mērci sablendē un izkāš caur sietiņu, ļauj nedaudz atdzist.
  • Katliņā liek vārīties rīsu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  • Putru liek bļodā, pārlej ar mērci, virs tās izkārto plūmes un mellenes vai kazenes. Visam pārber kanēli.