Sastāvdaļas:
- PAMATNEI
- 110 g sviesta
- 100 g pūdercukura
- 140 g miltu
- šķipsna sāls
- 100 g sviesta
- 100 g tumšās šokolādes
- 1 bundža vārīta kondensētā piena
Gatavošana:
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 °C temperatūrai. Cepamo formu 20×20 cm noklāj ar cepamo papīru.
- Lielā bļodā vai virtuves kombainā saputo sviestu kopā ar pūdercukuru, līdz tas kļuvis gaišs un pufīgs. Pievieno miltus un sāli, līdz izveidojusies viendabīga konsistence.
- Mīklu liek sagatavotajā formā, izlīdzina un nospiež ar karoti. Cep krāsnī 20–25 minūtes, līdz pamatne kļuvusi zeltaini brūnai. Pēc cepšanas atdzesē.
- Glazūrai izkausē sviestu kopā ar šokolādi un samaisa.
- Atdzesētai pamatnei pa virsu smērē vārīto kondensēto pienu un izlīdzina. Pa virsu pārlej ar glazūru. Liek ledusskapī 1–2 stundas sastingt.