Izejvielas pankūkām:

  • Dobeles dzirnavnieka Plānās pankūku maisījums

Pagatavošana:

  • Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa.
  • Mīklu atpūtina 10–15 minūtes.
  • Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.

Izejvielas pildījumam:

  • 3 olas
  • 30 ml piena
  • 40 g bekona
  • 30 g svaigu spinātu
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējk. saldās paprikas pulvera
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

  • Uz pannas viegli apbrūnina gabaliņos sasmalcinātu bekonu
  • Bļodiņā iesit olas, tām pievieno sāli, saldās paprikas pulveri un pienu, ar dakšiņu sakuļ
  • Olu maisījumu lej uz bekona gabaliņiem, virspusē tam kārto spinātu lapiņas un gatavo uz lēnas uguns, līdz olu masa viscaur gatava
  • Pannu noņem no plīts un omletes virspusi pārklāj ar iepriekš pagatavotu plāno pankūku
  • Omleti pārceļ no pannas uz šķīvja tā, lai pankūka atrastos apakšā, taču bekona gabaliņi – augšpusē, tad to sarullē
  • Omletes-pankūku rullīti sagriež gabaliņos un pasniedz ar svaigiem zaļumiem

Autore: Zane Ozoliņa