Izejvielas pankūkām:
Dobeles dzirnavnieks Plānās pankūkas 400 g, maisījums mīklas pagatavošanai
Pagatavošana:
Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa. Mīklu atpūtina 10–15 minūtes. Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.
Izejvielas pildījumam (4 pankūkām):
- 150 g pagatavotas vistas filejas
- 160 g labi kūstoša siera (60 g pildījumam un 100 g pārkaisīšanai)
- 90 g rikotas siera
- 30 g svaigu spinātu
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Rikotas sieram pievieno svaigās spinātu lapiņas, gabaliņos sagrieztu vistas fileju, 60 g sieru, sāli un piparus pēc garšas un samaisa.
- Pildījumu sadala četrās līdzīgās daļās un ietin iepriekš pagatavotās plānajās pankūkā
- Pildītas pankūkas kārto karstumizturīgā traukā, pārber ar atlikušo sieru un liek 200°C sakarsētā cepeškrāsnī 15 – 20 min.
- Pankūkas pasniedz siltas
Autors: Zane Ozoliņa