Izejvielas pankūkām:

Dobeles dzirnavnieks Plānās pankūkas 400 g, maisījums mīklas pagatavošanai

Pagatavošana:

Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens un samaisa. Mīklu atpūtina 10–15 minūtes. Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.

Izejvielas pildījumam (4 pankūkām):

  • 150 g pagatavotas vistas filejas
  • 160 g labi kūstoša siera (60 g pildījumam un 100 g pārkaisīšanai)
  • 90 g rikotas siera
  • 30 g svaigu spinātu
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  • Rikotas sieram pievieno svaigās spinātu lapiņas, gabaliņos sagrieztu vistas fileju, 60 g sieru, sāli un piparus pēc garšas un samaisa.
  • Pildījumu sadala četrās līdzīgās daļās un ietin iepriekš pagatavotās plānajās pankūkā
  • Pildītas pankūkas kārto karstumizturīgā traukā, pārber ar atlikušo sieru un liek 200°C sakarsētā cepeškrāsnī 15 – 20 min.
  • Pankūkas pasniedz siltas

Autors: Zane Ozoliņa