Ir tādi ēdieni, kurus pagaršojot, gribas noelsties baudā un aizmirst par kalorijām un citiem iespējamiem ierobežojumiem ēdienkartē. Tieši tik grēcīgi garda ir šī penne krēmīgā siera mērcē: tomāti rada saldumu, karijā ceptā vista – sātīgumu. Lieliska ideja svētdienas pusdienu maltītei.
Izejvielas (4 personām):
- eļļa cepšanai
- 500 g vistas filejas, kas sagriezta kumosa lieluma gabalos
- 1 tējk. karija pulvera
- šķipsniņa sāls
- 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs
- 200 g saulē kaltētu tomātu (izņemti no eļļas), sagriezti vidēja izmēra gabaliņos
- 200 ml saldā krējuma (35-40% tauku saturs)
- 1 mocarellas bumbiņa (125 g), sadalīta mazākos gabaliņos
- 380 g “Dobeles dzirnavnieka” pennes
Pagatavošana:
- Uzkarsētā eļļā uz pannas lieckvistas gabaliņus, apkaisa ar karija pulveri un sāli
- Cep, līdz vistas gaļa ir kļuvusi mīksta (aptuveni 7-10 minūtes). Noņem no pannas.
- Uzkarsētā eļļā 2-3 minūtes cep ķiplokus
- Tiem pievieno kaltētos tomātus un vistas gabalus
- Pielej saldo krējumu un pievieno mocarellu
- Maisot vāra uz lēnas uguns, līdz mocarella ir izkususi un kopā ar saldo krējumu izveidojusi biezākas konsistences mērci.
- Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, vāra penni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni.
- Uz pannas mērcē iemaisa uzvārīto penni
- Samaisa tā, lai mērce noklātu visus pennes gabaliņus
- Liek šķīvjos un pasniedz nekavējoties.
Autors: Linda Tellgrena