Ir tādi ēdieni, kurus pagaršojot, gribas noelsties baudā un aizmirst par kalorijām un citiem iespējamiem ierobežojumiem ēdienkartē. Tieši tik grēcīgi garda ir šī penne krēmīgā siera mērcē: tomāti rada saldumu, karijā ceptā vista – sātīgumu. Lieliska ideja svētdienas pusdienu maltītei.

Izejvielas (4 personām):

  • eļļa cepšanai
  • 500 g vistas filejas, kas sagriezta kumosa lieluma gabalos
  • 1 tējk. karija pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 200 g saulē kaltētu tomātu (izņemti no eļļas), sagriezti vidēja izmēra gabaliņos
  • 200 ml saldā krējuma (35-40% tauku saturs)
  • 1 mocarellas bumbiņa (125 g), sadalīta mazākos gabaliņos
  • 380 g “Dobeles dzirnavnieka” pennes

Pagatavošana:

  • Uzkarsētā eļļā uz pannas lieckvistas gabaliņus, apkaisa ar karija pulveri un sāli
  • Cep, līdz vistas gaļa ir kļuvusi mīksta (aptuveni 7-10 minūtes). Noņem no pannas.
  • Uzkarsētā eļļā 2-3 minūtes cep ķiplokus
  • Tiem pievieno kaltētos tomātus un vistas gabalus
  • Pielej saldo krējumu un pievieno mocarellu
  • Maisot vāra uz lēnas uguns, līdz mocarella ir izkususi un kopā ar saldo krējumu izveidojusi biezākas konsistences mērci.
  • Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, vāra penni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni.
  • Uz pannas mērcē iemaisa uzvārīto penni
  • Samaisa tā, lai mērce noklātu visus pennes gabaliņus
  • Liek šķīvjos un pasniedz nekavējoties.

Autors: Linda Tellgrena