Vieglāka pastas versija – ar krāsainiem tomātiem, spinātu pesto un rukolu. Līdzsvaram – nedaudz sāļais fetas siers.

Izejvielas 4 personām

  • 350 g “Dobeles dzirnavnieka” pennes pastas
  • šķipsna sāls
  • 300 g sarkano plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
  • 250 g dzelteno plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
  • sauja rukolas lapiņu
  • 140 g fetas siera, sadrupināta


Izejvielas spinātu pesto gatavošanai

  • 60 g spinātu lapiņu
  • 50 g ciedru (pīniju) riekstu
  • 70 ml pirmā spieduma olīveļļas
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota
  • 20 g rīvēta cietā siera

Pagatavošana:

  • Lielā katlā uzvāra ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls
  • Ber ūdenī pastu un vāra aptuveni 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni.
  • Pagatavo pesto, saberot blenderī visas sastāvdaļas
  • Karstai pastai pievieno pesto un samaisa
  • Pievieno tomātus, rukolu un atkal samaisa
  • Liek šķīvjos un pārber ar fetas sieru
  • Pasniedz karstu