Vieglāka pastas versija – ar krāsainiem tomātiem, spinātu pesto un rukolu. Līdzsvaram – nedaudz sāļais fetas siers.
Izejvielas 4 personām
- 350 g “Dobeles dzirnavnieka” pennes pastas
- šķipsna sāls
- 300 g sarkano plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
- 250 g dzelteno plūmju tomātu, sagriezti šķēlītēs
- sauja rukolas lapiņu
- 140 g fetas siera, sadrupināta
Izejvielas spinātu pesto gatavošanai
- 60 g spinātu lapiņu
- 50 g ciedru (pīniju) riekstu
- 70 ml pirmā spieduma olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa, nomizota
- 20 g rīvēta cietā siera
Pagatavošana:
- Lielā katlā uzvāra ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls
- Ber ūdenī pastu un vāra aptuveni 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni.
- Pagatavo pesto, saberot blenderī visas sastāvdaļas
- Karstai pastai pievieno pesto un samaisa
- Pievieno tomātus, rukolu un atkal samaisa
- Liek šķīvjos un pārber ar fetas sieru
- Pasniedz karstu