Piecpadsmit minūšu darbošanās pie plīts un rezultāts – garda un sātīga maltīte. Uzmanīgi ar papildus sāls pievienošanu, jo kaperi un žāvētais lasis satur pietiekami daudz sāls.

Izejvielas (4 personām):

  • 340 g “Dobeles dzirnavnieka” pennes
  • 1 mazs sarkanais sīpols, sagriezts ļoti plānās šķēlītēs
  • 60 g krēmsiera
  • 2 tējk. kaperu
  • 200 g žāvēta laša, saplēsta sloksnītēs
  • daži diļļu zariņi
  • pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  • Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un ieber penni. Vāra aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai
  • Ūdeni nolej, tomēr 50ml ūdens saglabā.
  • Karstai pastai uzreiz pievieno plānās šķēlītēs sagrieztu sīpolu, krēmsieru, dilles un kaperus.
  • Ja nepieciešams, krēmīgumam var pievienot malā nolikto ūdeni, kurā vārījās pasta
  • Beigās iemaisa laša gabaliņus
  • Ēdienu pārber ar dillēm un svaigi maltiem melnajiem pipariem

Autors: Linda Tellgrena