Piecpadsmit minūšu darbošanās pie plīts un rezultāts – garda un sātīga maltīte. Uzmanīgi ar papildus sāls pievienošanu, jo kaperi un žāvētais lasis satur pietiekami daudz sāls.
Izejvielas (4 personām):
- 340 g “Dobeles dzirnavnieka” pennes
- 1 mazs sarkanais sīpols, sagriezts ļoti plānās šķēlītēs
- 60 g krēmsiera
- 2 tējk. kaperu
- 200 g žāvēta laša, saplēsta sloksnītēs
- daži diļļu zariņi
- pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un ieber penni. Vāra aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai
- Ūdeni nolej, tomēr 50ml ūdens saglabā.
- Karstai pastai uzreiz pievieno plānās šķēlītēs sagrieztu sīpolu, krēmsieru, dilles un kaperus.
- Ja nepieciešams, krēmīgumam var pievienot malā nolikto ūdeni, kurā vārījās pasta
- Beigās iemaisa laša gabaliņus
- Ēdienu pārber ar dillēm un svaigi maltiem melnajiem pipariem
Autors: Linda Tellgrena