Izejvielas (9 porcijām):

  • „Dobeles dzirnavnieka” Penne rigate 360 g
  • Spageti ķirbis 1,8 kg
  • Olīveļļa 180 g
  • Sāls, melnie pipari
  • Rozmarīns 9 g
  • Timiāns 9 g
  • Lauru lapas 9 g
  • Ķirbju sēklas 90 g
  • Avotu kreses 90 g

Pagatavošana:

  • PASTA:
    • Katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
    • Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vēl ir nedaudz ciets), vai pēc vārīšanas ilguma uz iepakojuma
    • Nokāš pastu caur sietiņu

    SPAGETI ĶIRBJIS:

    • Spageti ķirbi griež gareniski uz pusēm, iesmērē ar olīveļļu, sāli, pipariem, timiānu un rozmarīnu, pievieno lauru lapu
    • Liek cepeškrāsnī 180º C, līdz ķirbis kļūst zeltaini brūns un mīksts – apmēram 1 h
    • Kad ķirbis ir gatavs, ar dakšiņas palīdzību ņem no ķirbja mīkstumu pa šķiedrām

    GRAUZDĒTAS ĶIRBJU SĒKLAS:

    • Iepriekš līdz 180º C uzkarsētā krāsnī 5 min apgrauzdē ķirbju sēklas

    SERVĒŠANA:

    Atsevišķā bļodiņā sajauc pastu ar spageti ķirbja gabaliņiem, izkārto uz šķīvja

    Pārkaisa ar iepriekš grauzdētām ķirbju sēklām un viegli pārlej ar ķirbju sēklu eļļu