Piecpadsmit minūšu darbošanās pie plīts un rezultāts – garda un sātīga maltīte. Uzmanīgi ar papildus sāls pievienošanu, jo kaperi un žāvētais lasis satur pietiekami daudz sāls.

“Dobeles dzirnavnieka” picas maisījumu sajauc ar ūdeni, samīca un saplacina, virsū liekot piedevas.

Picas mīklu var sadalīt četrās daļās. No vienas paciņas mīklas daudzuma sanāk četras picas.

Ir dažādi varianti tomātu pastai:

  • Sablendē tomātus savā sulā un pievieno garšvielas, ķiplokus u.c. sastāvdaļas.
  • Sajauc tomātu pastu ar ūdeni līdz šķidras mērces konsistencei. Pamatā var likt jau gatavu bārbekjū mērci vai kādu citu no gatavajām mērcēm.
  • Iespējams arī sajaukt tomātu pastu ar gurķu marinādi

Pagatavošana:

  • Pamatni, kas tapusi no “Dobeles dzirnavnieka” picas maisījuma, saplacina līdz vajadzīgajam izmēram
  • Klāj tomātu pastu un uzkaisa nedaudz kaltēta bazilika (kaltētajam ir intensīvāks aromāts nekā svaigam)
  • Virsū izkārto Mozarella sieru, tomātu šķēlītes un svaiga bazilika lapiņas
  • Ziemas sezonā var izmantot ķiršu tomātus
  • Cep

Autors: Kristīne Deiliko