“Dobeles dzirnavnieka” picas maisījumu sajauc ar ūdeni, samīca un saplacina, virsū liekot piedevas.

Picas mīklu var sadalīt četrās daļās. No vienas paciņas mīklas daudzuma sanāk četras picas.

Ir dažādi varianti tomātu pastai:

  • Sablendē tomātus savā sulā un pievieno garšvielas, ķiplokus u.c. sastāvdaļas.
  • Sajauc tomātu pastu ar ūdeni līdz šķidras mērces konsistencei. Pamatā var likt jau gatavu bārbekjū mērci vai kādu citu no gatavajām mērcēm.
  • Iespējams arī sajaukt tomātu pastu ar gurķu marinādi

Pagatavošana:

  • Pamatni gatavo no “Dobeles dzirnavnieka” picas maisījuma, saplacins to tik platu un plānu, cik vēlas
  • Noklāj to ar tomātu pastu
  • Uzkaisa rīvētu puscieto sieru (Holandes, Krievijas vai Čedaras), oregano jeb raudeni un liek virsū sagrieztu salami desu
  • Var pievienot arī olīvas vai tomātus, vai citas sastāvdaļas
  • Picas priekšrocība – iespējamas variācijas, piemēram, vista ar ananāsiem, zilais siers ar vīģēm, marinēti čili pipari ar desu u.tml. Idejas iespējams smelties picēriju mājas lapās vai iedvesmas vietnē Pinterest

Autors: Kristīne Deiliko