“Dobeles dzirnavnieka” picas maisījumu sajauc ar ūdeni, samīca un saplacina, virsū liekot piedevas.

Picas mīklu var sadalīt četrās daļās. No vienas paciņas mīklas daudzuma sanāk četras picas.

Ir dažādi varianti tomātu pastai:

  • Sablendē tomātus savā sulā un pievieno garšvielas, ķiplokus u.c. sastāvdaļas.
  • Sajauc tomātu pastu ar ūdeni līdz šķidras mērces konsistencei. Pamatā var likt jau gatavu bārbekjū mērci vai kādu citu no gatavajām mērcēm.
  • Iespējams arī sajaukt tomātu pastu ar gurķu marinādi

Pagatavošana:

  • Pamatni, kas veidota no “Dobeles dzirnavnieka” picas maisījuma, ar pirkstiem no centra uz malām placina, kamēr tā ir nepieciešamajā lielumā un biezumā.
  • Pārziež mīklu ar tomātu pastu
  • Pārkaisa sarīvētu, kūstošu puscieto sieru, piemēram, Holandes, Krievijas vai Čedaras
  • Uzber oregano jeb raudeni, kas ir īstenā picas garšviela
  • Tad uz picas izkārto šķiņķi, sēnes un var pievienot olīvas

Autors: Kristīne Deiliko