Klasiskā itāļu marinara mērce, kas kombinācijā ar pilngraudu pastu ļaus sajust itāļu virtuves burvību.
Sastāvdaļas:
- 250 g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu Fusilli pastas;
- 1 ķiploka daiviņa;
- 400-500 g malta liellopu gaļas;
- 200 g marinara mērces;
- 200-250 g grilēti tomātu;
- 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma;
- 1 tējkarote Vorčesteras mērces;
- sāls;
- pipari;
- 200 g Krievijas siera;
- 200 g buljona;
- 30 g parmezāna siera.
Marinara mērcei
- 1 bundžiņa tomātu savā sulā;
- 1 vidēja lieluma sīpols;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 1 tējkarote kaltēta oregano;
- 2 ēdamkarotes “Extra virgin” olīveļļas;
- sāls;
- pipari.
Gatavošana:
- Marinaras mērce: Visas sastāvdaļas vāra 40-45 minūtes un tad saspiež ar dakšiņu, vai samaļ blenderī.
- Ēdiens tiek gatavota vienā pannā, tajā apcep sakapātus ķiplokus kopā ar malto gaļu.
- Cepeškrāsnī grila režīmā pagatavo tomātus, noņem mizu, sagriež palielos gabalos un pievieno maltajai gaļai.
- Pievieno marinaras mērci, buljonu, garšvielas, Vorčesteras mērci un nevārītu pastu.
- Sautē, uzliekot pannas vāku, aptuveni 20 minūtes.
- Pievieno Krievijas sieru, to kārtīgi iemaisa, servē, pāri kaisot rīvētu parmezānas sieru.