Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 140g Dobeles Dzirnavnieka pilngraudu spaghetti makaronu
  • 1 liela (220g) biete, nomizota
  • 1/2 glāze (125ml) ūdens
  • 2 ķiploku daiviņas
  • Neliels sīpols
  • 1/4 glāzes (35g) indijas riekstu
  • 1/2 tējk. ar kaudzīti Dižonas sinepju
  • 1/4 tējk sāls
  • liela šķipsna piparu
  • Olīveļļa cepšanai
  • Pasniegšanai – svaigs rozmarīns

Pagatavošana:

  1. Aplej indijas riekstus ar karstu ūdeni un ļauj tiem mērcēties 20 minūtes.
  2. Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Nomizoto bieti sagriez apmēram 5 mm plānās šķēlītēs, apslaki ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes, līdz mīkstas.
  3. Uzsildi pannu uz vidējas uguns, pievieno nedaudz olīveļļas un liec cepties sasmalcinātu sīpolu. Pēc dažām minūtēm pievieno sasmalcinātu ķiploku un cep dažas minūtes, līdz ķiploks kļūst aromātisks un sīpoli ir caurspīdīgi.
  4. Nokās mērcētos indijas riekstus. Liec riekstus blenderī un pievieno ceptos sīpolus, ķiplokus, bietes, ūdeni, Dižonas sinepes, sāli un šķipsnu piparu. Blendē, līdz iegūsti krēmīgu mērci.
  5. Pagatavo pilngraudu spageti makaronus atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Iemaisi gatavajos makaronos krēmīgo biešu mērci un pasniedz ar svaiga rozmarīna zariņu.

Autore: Laine Rūdolfa