Izejvielas (8 porcijām):

  • „Dobeles dzirnavnieka” Puntine grandi 240 g
  • PARMEZĀNA PUTAS
  • Parmezāns 40 g
  • Citrona sula no 1/2 citrona
  • Ūdens 200 g
  • KRASNĪ CEPTU TOMĀTU BIEZZUPA
  • Tomāti 1,6 kg
  • Ūdens 1,6 l
  • Ķiploki 160 g
  • Sīpoli 400 g
  • Timiāns 8 g
  • Rozmarīns 8 g
  • Olīveļļa 80 ml
  • Puravi 400 g
  • Lauru lapas 5 gab.
  • Sāls, melnie pipari
  • RUKOLAS PESTO
  • Rukola 400 g
  • Pētersīļi 200 g
  • Grauzdēti ciedru rieksti vai valrieksti 240 g
  • Parmezāna siers Parmaggiano Reggianno 240 gr
  • 4 ķiploka daiviņas
  • Olīveļļa 1 l
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  • PASTA
    • Katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
    • Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vel ir nedaudz ciets), vai paskaties vārīšanas ilgumu uz iepakojuma
    • Nokāš pastu caur sietiņu

    KRASNĪ CEPTU TOMĀTU BIEZZUPA

    • Sagriež tomātus uz pusēm, iesmērē ar kapātu ķiploku un pieliek timiānu, rozmarīnu, pārlej tos ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli un pipariem
    • Cep 180º C 45 min, lai, izņemot no krāsns, tomāti ir sulīgi un iebrūni
    • Atsevišķi smalki sagriež sīpolus, puravus un sakapā ķiploku
    • Uzkarsē katliņu un ielej tajā eļļu, pievieno sagrieztos dārzeņus, timiānu, rozmarīnu un lauru lapas
    • Sautē 10 min uz vidēji mazas liesmas
    • Pievieno krāsnī ceptus tomātus, ūdeni un turpina vārīt 20-25 min
    • Zupu sablendē un izsijā caur sietu trīs reizes, lai būtu viendabīga masa

    RUKOLAS PESTO

    • Visas sastāvdaļas ieliek blenderī un sablendē līdz viendabīgai masai

    PARMEZĀNA PUTAS

    • Bļodiņā ielej ūdeni, citrona sulu un pieber sarīvētu parmezānu
    • To visu blendē ar rokas blenderi tā, ka tas netiek pilnībā iemērkts ūdenī, bet daļa no nazīšiem paliek ārpusē, lai veidotos putas

    SERVEŠANA

    Bļodiņā ielej krāsnī ceptu tomātu biezzupu

    Pa virsu viducī uzmanīgi ieliek pastu un apkārt pievieno rukolas pesto

    Dekorēšanai izmanto parmezāna putas, ko ar karotīti uzmanīgi uzliek virsu pastai