Izejvielas pamatnei

  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 250 g paniņu
  • 200 g “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
  • 50 g mandeļu miltu
  • 1 ½ tējk. cepamā pulvera
  • 1 apelsīna miziņa
  • 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
  • 300 g rabarberu
  • 50 g brūnā cukura

Krēmam

  • 250 g krēmsiera
  • 120 g saldā krējuma
  • 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
  • 80 g pūdercukura
  • Zemenes dekorēšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  • Krāsni sakarsē 180 grādus karstu
  • 24 cm formu noklāj ar cepamo papīru, bet maliņas ietauko ar sviesta gabaliņu
  • Bļodā puto sviestu ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša, viendabīga masa
  • Pievieno olas un turpina putot vēl 3 minūtes
  • Miltus iesijā kopā ar cepamo pulveri
  • Citā traukā samaisa paniņas ar vaniļu un apelsīna miziņu
  • Pievieno mīklai un visu rūpīgi saputo, līdz izveidojusies krēmīga mīkla
  • Mīklu pilda cepamajā formā un cep krāsnī 30-35 minūtes
  • Rabarberus nomizo un sagriež 15 cm garos stabiņos
  • Liek tos uz cepamās pannas, kas noklāta ar papīru
  • Pārber ar brūno cukuru un, kad atbrīvojusies krāsns, cep, kamēr mīksti (20-30 minūtes).
  • Kad izcepusies kūka un rabarberi, visu atdzesē
  • Lai pagatavotu krēmu, bļodā liek krēmsieru, pievieno vaniļu un pūdercukuru un sakuļ kopā. Pievieno saldo krējumu un puto, līdz izveidojies krēmīgs krēms.
  • Kūku liek uz pasniedzamā šķīvja vai pamatnes, pa virsu uzziež krēmu un liek saceptos rabarberus
  • Dekorācijai variet izmantot smalki sagrieztas zemenes, tās dos kūkai jauku sarkanīgu nokrāsu

Autore: Anna Birmane