Izejvielas pamatnei
- 110 g sviesta istabas temperatūrā
- 200 g cukura
- 2 olas
- 250 g paniņu
- 200 g “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
- 50 g mandeļu miltu
- 1 ½ tējk. cepamā pulvera
- 1 apelsīna miziņa
- 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
- 300 g rabarberu
- 50 g brūnā cukura
Krēmam
- 250 g krēmsiera
- 120 g saldā krējuma
- 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
- 80 g pūdercukura
- Zemenes dekorēšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Krāsni sakarsē 180 grādus karstu
- 24 cm formu noklāj ar cepamo papīru, bet maliņas ietauko ar sviesta gabaliņu
- Bļodā puto sviestu ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša, viendabīga masa
- Pievieno olas un turpina putot vēl 3 minūtes
- Miltus iesijā kopā ar cepamo pulveri
- Citā traukā samaisa paniņas ar vaniļu un apelsīna miziņu
- Pievieno mīklai un visu rūpīgi saputo, līdz izveidojusies krēmīga mīkla
- Mīklu pilda cepamajā formā un cep krāsnī 30-35 minūtes
- Rabarberus nomizo un sagriež 15 cm garos stabiņos
- Liek tos uz cepamās pannas, kas noklāta ar papīru
- Pārber ar brūno cukuru un, kad atbrīvojusies krāsns, cep, kamēr mīksti (20-30 minūtes).
- Kad izcepusies kūka un rabarberi, visu atdzesē
- Lai pagatavotu krēmu, bļodā liek krēmsieru, pievieno vaniļu un pūdercukuru un sakuļ kopā. Pievieno saldo krējumu un puto, līdz izveidojies krēmīgs krēms.
- Kūku liek uz pasniedzamā šķīvja vai pamatnes, pa virsu uzziež krēmu un liek saceptos rabarberus
- Dekorācijai variet izmantot smalki sagrieztas zemenes, tās dos kūkai jauku sarkanīgu nokrāsu
Autore: Anna Birmane