Šī ir tradicionālā Marokas recepte, kurā kviešu milti kombinēti ar mannu. Pankūkas

piemērotas arī veģetāriešiem un vegāniem, kā arī tiem, kas nepanes piena

produktus un olas. Pankūkas izdodas pufīgas un „sulīgas”. Tradicionāli

tās ēd kopā ar mērci, ko veido no medus un sviesta. Mūsdienu versijā garšos labi kopā ar pūdercukuru vai karameļu mērci.

Izejvielas (3-4 personām)

  • 330 g „Dobeles dzirnavnieka” mannas
  • 115 g „Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu „Ekstra”
  • šķipsniņa sāls
  • 45 g cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 650 ml silta (bet ne karsta) ūdens
  • 1 ēd.k. sausā rauga
  • eļļa cepšanai
  • pūdercukurs pasniegšanai

Gatavošana:

  • Lielā bļodā samaisa kopā mannu, miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri
  • Raugu iemaisa nelielā ūdens daudzumā
  • Pārējo ūdeni un rauga maisījumu lej bļodā ar miltiem
  • Visu kārtīgi samaisa ar mikseri vai virtuves kombainu, lai izveidotos viendabīga (šķidra) mīkla
  • Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltumā uz 20-30 minūtēm
  • Mīkla gatava cepšanai, kad virspusē tā kļuvusi gaišāka un izveidojušies burbuļi, kā arī konsistence kļuvusi daudz biezāka.
  • Pankūkas 10 centimetru diametrā cep uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns, līdz to maliņas ir kļuvušas zeltaini brūnas
  • Pasniedz karstas

Autore: Linda Tallgrena