Izejvielas:
- “Dobeles dzirnavnieks” vefeļu maisījums
- 250 g sviesta vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam – skābā krējuma konsistencē, tauku saturam jābūt 72–80%)
- 290 ml svaigas biešu sulas (vai 3 bietes)
Gatavošana:
- Ieber vafeļu maisījumu traukā, pievieno sviestu vai margarīnu.
- Ja nepieciešams, izspiež biešu sulu suluspiedē, vai sarīvējot tās uz smalkās rīves.
- Pievieno maisījumam biešu sulu.
- Saputo viendabīgas konsistences mīklu un uzbriedina 10-15 minūtes.
- Cep plānās vafeles speciālā vafeļu pannā.
- No siltām vafelēm var veidot caurulītes vai tūtiņas un pildīt ar kondensēto pienu, saldējumu vai putukrējumu.
Autore: Liene Brunzete