Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • 2 lieli (400g) burkāni
  • 2 lielas (80g) kale kāpostu lapas
  • liels sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 bundža (425g) tomātu savā sulā
  • 1 glāze (230g) konservētu / pagatavotu sarkano pupiņu (derēs jebkādas pupiņas)
  • 3 lauru lapas
  • 1 ēdk. sakapāta, svaiga rozmarīna
  • 1/2 ēd.k svaigas timiāna lapiņas
  • 1/2 tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. sāls
  • liela šķipsna svaigi maltu melno piparu
  • 4 glāzes (1litrs) ūdens
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • pasniegšanai – svaigi pētersīļi
  • 100g Dobeles Dzirnavnieka Conchiglie rustiche pasta

Pagatavošana:

  1. Uzsildi lielu katlu uz vidējas uguns, pievieno olīveļļu un liec cepties sasmalcinātu sīpolu. Cep dažas minūtes, līdz tas ir kļuvis caurspīdīgs.
  2. Pievieno sasmalcinātu ķiploku, lauru lapas, rozmarīnu, timiānu, koriandru, piparus un ripiņās sagrieztus burkānus. Kārtīgi apmaisi, pievieno sāli, tomātus savā sulā un ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, samazini karstumu un ļauj zupai vārīties apmēram 15 minūtes, līdz burkāns ir gatavs.
  3. Kad burkāns ir gatavs, pievieno sakapātas kale kāpostu lapas un pupiņas (ja izmanto konservētas pupiņas, rūpīgi nokās to šķidrumu un noskalo zem tekoša ūdens).
  4. Kamēr zupa vārās, atsevišķā katliņā pagatavo makaronus atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Kad makaroni ir gatavi, nokās ūdeni un atliec tos malā.
  5. Pasniedz zupu, katrā servēšanas bļodiņā pievienojot gatavos makaronus. Makaronus ir labāk pievienot atsevišķi katrā porcijā – ja tie tiktu pievienoti kopējā zupas katlā un zupa netiktu apēsta, makaroni nākamajā dienā būs ļoti mīksti vai pašķīdruši.
  6. Pārkaisi zupu ar svaigiem pētersīļiem un baudi.

Autore: Laine Rūdolfa