Šī ēdiena pagatavošanai būs nepieciešams nedaudz vairāk laika un prasmju, taču pacietība sniegs gandarījumu, jo sāļā rulete ne tikai greznos svētku galdu, bet patīkami pārsteigs gardēžus.
Izejvielas mīklai:
- 60 g sviesta
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- 50 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
- 250 ml piena
- 4 olas, baltumi atdalīti no dzeltenumiem
- 70 g rīvēta siera
- Daži pētersīļa zariņi, sakapāti
- Zaļie salāti pasniegšanai
Izejvielas pildījumam:
Ķirbju krēmam
- 300 g cepta ķirbja, sablenderēts
- 40 g krēmsiera
- Šķipsna rīvēta muskatrieksta
- Sāls pēc garšas
Gaļas pildījumam
- Eļļa cepšanai
- 2 vidēja lieluma sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
- 1 ķiploka daiviņa, nomizota un sakapāta
- 120 g žāvētas cauraugušas kūpinātas gaļas, sagriezta kubiņos
250 g brūno šampinjonu vai portobello sēņu
Pagatavošana:
- Uz pannas eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, sēnes un turpina cept vēl 2 minūtes
- Pieliek gaļu un cep vēl 2 minūtes. Noliek malā.
- Pagatavo ķirbju krēmu, samaisot kopā cepto, sablendēto ķirbji un krēmsieru.
- Gatavo ruletes mīklu: uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ar cepamo papīru izklāj 20 cm x 30 cm cepamo pannu
- Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiploku, maisot cep 1 minūti
- Pievieno miltus, turpinot nepārtraukti maisīt
- Lēnām pielej pienu, turpina karsēt un maisīt ar koka karoti, līdz masa kļuvusi bieza, viendabīga un sāk atlekt no pannas malām
- Liek bļodā un putojot pa vienam pievieno olu dzeltenumus
- Tīrā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās
- Četrās daļās ar koka karoti lēnām iemaisa mīklā olu baltumus
- Iemaisa rīvēto sieru un pētersīļus
- Mīklu lej sagatavotajā cepeškrāsns pannā un cep krāsnī aptuveni 20 – 25 minūtes, līdz virspuse kļuvusi gaiši zeltaina
- Izņem no krāsns un apvērš uz virsmas, uz kuras uzklāts tīrs virtuves dvielis
- Uzmanīgi noņem cepamo papīru
- Atdzesē 2 minūtes
- Vienmērīgi pārsmērē ar ķirbja krēmu, pa virsu liek gaļas pildījumu
- Piepalīdzot ar virtuves dvieli, sarullē ruleti
- Atļauj 5 minūtes “atpūsties” un sagriež šķēlēs
- Pasniedz ar zaļajiem salātiem