Izejvielas (1 personai)

  • 250 ml mandeļu piena
  • 2 gatavi, mīksti banāni
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 ēd.k. mandeļu vai Indijas riekstu sviesta
  • 1/4 glāzes Dobeles dzirnavnieka Ātri vārāmo auzu pārslu
  • 1/2 – 2/3 glāzes svaigu vai saldētu melleņu, aveņu vai citu ogu
  • sauja Dobeles Pilngraudu auzu pārslu

Gatavošana:

  • Sablendē mandeļu pienu, banānus, kanēli, riekstu sviestu un ātri vārāmās auzu pārslas
  • Burciņā ar aizskrūvējamu vāku ieber ogas
  • Pārber ar svaigām vai grauzdētām pilngraudu auzu pārslām un pārlej ar smūtiju
  • Var baudīt uzreiz vai sagatavot vakarā un uzglabāt ledusskapī, lai pārslas kļūtu mīkstākas.

Autore: Līga Andžāne