Izejvielas (1 personai)
- 250 ml mandeļu piena
- 2 gatavi, mīksti banāni
- 1 tējk. kanēļa
- 1 ēd.k. mandeļu vai Indijas riekstu sviesta
- 1/4 glāzes Dobeles dzirnavnieka Ātri vārāmo auzu pārslu
- 1/2 – 2/3 glāzes svaigu vai saldētu melleņu, aveņu vai citu ogu
- sauja Dobeles Pilngraudu auzu pārslu
Gatavošana:
- Sablendē mandeļu pienu, banānus, kanēli, riekstu sviestu un ātri vārāmās auzu pārslas
- Burciņā ar aizskrūvējamu vāku ieber ogas
- Pārber ar svaigām vai grauzdētām pilngraudu auzu pārslām un pārlej ar smūtiju
- Var baudīt uzreiz vai sagatavot vakarā un uzglabāt ledusskapī, lai pārslas kļūtu mīkstākas.
Autore: Līga Andžāne