Izejvielas:
- “Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Šokolādes kēkss”
- 135 g augu eļļas vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku saturam jābūt 72–80%)
- 180 ml ūdens
- 50-70 g žāvētu plūmju
- 130 g tumšās šokolādes
- 100 ml saldā krējuma
- Mandeļu skaidiņas dekorēšanai
Pagatavošana:
- Ieber maisījumu “Šokolādes kēkss” traukā, pievieno augu eļļu vai margarīnu un ūdeni
- Pievieno gabaliņos sagrieztas žāvētas plūmes un apmēram 30g sasmalcinātas tumšās šokolādes
- Saputo viendabīgas konsistences mīklu un atpūtina to 10-15 minūtes
- Cep ietaukotā veidnē 40-45 minūtes 180°C temperatūrā
- Gatavo šokolādes glazūru – uzsilda saldo krējumu
- Noņem no uguns un pievieno 100g tumšās šokolādes
- Atstāj apmēram 5 minūtes
- Kārtīgi izmaisa visu šokolādes masu
- Pārlej atdzisušam kēksam
- Dekorē ar mandeļu skaidiņām
Autore: Liene Brunzete