Izejvielas:

  • “Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Šokolādes kēkss”
  • 135 g augu eļļas vai margarīna (tam jābūt siltam un mīkstam skābā krējuma konsistencē, tauku saturam jābūt 72–80%)
  • 180 ml ūdens
  • 50-70 g žāvētu plūmju
  • 130 g tumšās šokolādes
  • 100 ml saldā krējuma
  • Mandeļu skaidiņas dekorēšanai

Pagatavošana:

  • Ieber maisījumu “Šokolādes kēkss” traukā, pievieno augu eļļu vai margarīnu un ūdeni
  • Pievieno gabaliņos sagrieztas žāvētas plūmes un apmēram 30g sasmalcinātas tumšās šokolādes
  • Saputo viendabīgas konsistences mīklu un atpūtina to 10-15 minūtes
  • Cep ietaukotā veidnē 40-45 minūtes 180°C temperatūrā
  • Gatavo šokolādes glazūru – uzsilda saldo krējumu
  • Noņem no uguns un pievieno 100g tumšās šokolādes
  • Atstāj apmēram 5 minūtes
  • Kārtīgi izmaisa visu šokolādes masu
  • Pārlej atdzisušam kēksam
  • Dekorē ar mandeļu skaidiņām

Autore: Liene Brunzete