Sastāvdaļas:

  • 250 g tumšās šokolādes
  • 130 g sviesta
  • 100 g gaiši brūnā muskovado cukura
  • 100 g cukura
  • 100 g krējuma
  • 3 olas
  • 100 g miltu
  • liela šķipsna sāls
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • GLAZŪRAI
  • 50 g sviesta
  • 100 g šokolādes

Gatavošana:

  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Kantainu formu noklāj ar cepamo papīru
  • Karstumizturīgā bļodā liek šokolādi un sviestu un izkausē virs karsta ūdens tvaikiem. Pievieno cukuru, krējumu un olas un iemaisa. Beigās iecilā miltus, sāli un cepamo pulveri. Masu lej sagatavotajā formā un cep krāsnī 30–40 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  • Pagatavo glazūru. Mazā katliņā izkausē sviestu un pievieno šokolādi. Ļauj, lai  tā izkūst, un samaisa.
  • Kad plātsmaize atdzisusi, glazūru lej tai virsū.