Receptē garneles ir goda vietā. Tās kombinē ar ķiploku un nedaudz brūninātu sviestu, kas piešķir mērcei riekstaini tīkamu garšu.
Izejvielas (4 personām):
- 340 g “Dobeles dzirnavnieka” Spaghetti Nr. 7
- šķipsna sāls
- 40 g sviesta
- 8 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs
- 400 g tīģergarneļu
- svaigi malti melnie pipari
- 120 g ķirštomātiņu, kas pārgriezti uz pusēm
Gatavošana:
- Uz uzkarsētas pannas liek sviestu, izkausē
- Pievieno ķiplokus un, maisot uz vidējas uguns, cep, līdz ķiploki sāk kļūt zeltaini un sviests – gaiši brūns
- Pievieno garneles, pārber melnos piparus
- Garneles cep 2-3 minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas. Tomēr jāņem vērā – garneles nedrīkst pārcept – tad tās kļūst sīkstas.
- Verdošā sālsūdenī vāra spageti 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai
- Pastai nokāš ūdeni un liek to lielā bļodā
- Pastai pāri lej pannas saturu ar garnelēm un ķiplokiem, kā arī sviestu
- Iemaisa ķirštomātiņus
- Pasniedz siltos dziļajos šķīvjos.
Autore: Linda Tellgrena