Receptē garneles ir goda vietā. Tās kombinē ar ķiploku un nedaudz brūninātu sviestu, kas piešķir mērcei riekstaini tīkamu garšu.

Izejvielas (4 personām):

  • 340 g “Dobeles dzirnavnieka” Spaghetti  Nr. 7
  • šķipsna sāls
  • 40 g sviesta
  • 8 ķiploka daiviņas, nomizotas un sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 400 g tīģergarneļu
  • svaigi malti melnie pipari
  • 120 g ķirštomātiņu, kas pārgriezti uz pusēm

Gatavošana:

  • Uz uzkarsētas pannas liek sviestu, izkausē
  • Pievieno ķiplokus un, maisot uz vidējas uguns, cep, līdz ķiploki sāk kļūt zeltaini un sviests – gaiši brūns
  • Pievieno garneles, pārber melnos piparus
  • Garneles cep 2-3 minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas. Tomēr jāņem vērā – garneles nedrīkst pārcept – tad tās kļūst sīkstas.
  • Verdošā sālsūdenī vāra spageti 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai
  • Pastai nokāš ūdeni un liek to lielā bļodā
  • Pastai pāri lej pannas saturu ar garnelēm un ķiplokiem, kā arī sviestu
  • Iemaisa ķirštomātiņus
  • Pasniedz siltos dziļajos šķīvjos.

Autore: Linda Tellgrena