Pastu ar jūras veltēm novērtēs ikviens gardēdis. Papildinot tos ar baltvīna mērci, veidojas garšu salikums ļoti īpašai maltītei.
Izejvielas (4 personām):
- 2 ēd.k. sviesta
- 2 šalotes sīpoli, notīrīts un sagriezts mazos gabaliņos
- šķipsna kaltēta timiāna
- ½ tējk. fenheļa sēklu
- 1 tējk. rozā piparu
- 200 ml sausa vai pussausa baltvīna
- 300 ml saldā krējuma ar 35% tauku saturu
- 700 g svaiga vai saldēta un atlaidināta jūras velšu maisījuma
- 380 g “Dobeles dzirnavnieka” spaghetti (spageti) Nr. 7
Pagatavošana:
- Izkausētā sviestā uz vidējas uguns apcep šalotes sīpolu, pievieno timiānu, fenheļa sēklas un rozā piparus
- Kad sīpols kļuvis caurspīdīgs, pannā uzlej vīnu un maisot sagaida, līdz vīna lielākā daļa izgarojusi (aptuveni 2-3 minūtes)
- Pielej saldo krējumu un sagaida pirmo burbuli
- Pannas saturam pievieno jūras veltes un, maisot uz vidējas uguns, turpina cept, līdz jūras veltes gatavas (3-5 minūtes)
- Verdošā sālsūdenī vāra spageti 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nokāā ūdeni un liek lielā bļodā
- Pievieno jūras veltes ar baltvīna mērci, visu samaisa
- Kārto siltos dziļajos šķīvjos
Autors: Linda Tellgrena