Pastu ar jūras veltēm novērtēs ikviens gardēdis. Papildinot tos ar baltvīna mērci, veidojas garšu salikums ļoti īpašai maltītei.

Izejvielas (4 personām):

  • 2 ēd.k. sviesta
  • 2 šalotes sīpoli, notīrīts un sagriezts mazos gabaliņos
  • šķipsna kaltēta timiāna
  • ½ tējk. fenheļa sēklu
  • 1 tējk. rozā piparu
  • 200 ml sausa vai pussausa baltvīna
  • 300 ml saldā krējuma ar 35% tauku saturu
  • 700 g svaiga vai saldēta un atlaidināta jūras velšu maisījuma
  • 380 g “Dobeles dzirnavnieka” spaghetti (spageti) Nr. 7

Pagatavošana:

  • Izkausētā sviestā uz vidējas uguns apcep šalotes sīpolu, pievieno timiānu, fenheļa sēklas un rozā piparus
  • Kad sīpols kļuvis caurspīdīgs, pannā uzlej vīnu un maisot sagaida, līdz vīna lielākā daļa izgarojusi (aptuveni 2-3 minūtes)
  • Pielej saldo krējumu un sagaida pirmo burbuli
  • Pannas saturam pievieno jūras veltes un, maisot uz vidējas uguns, turpina cept, līdz jūras veltes gatavas (3-5 minūtes)
  • Verdošā sālsūdenī vāra spageti 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nokāā ūdeni un liek lielā bļodā
  • Pievieno jūras veltes ar baltvīna mērci, visu samaisa
  • Kārto siltos dziļajos šķīvjos

Autors: Linda Tellgrena