Lielisku mērci pastai var pagatavot arī no kaltētiem tomātiem, kas atradīsies ikviena gardēža mājās. Pie šādi pasniegta ēdiena lieliski piestāvēs zaļie salāti, kas papildināti ar olīveļļu un svaiga citrona sulu.

Izejvielas (4 personām):

  • 600 g laša filejas bez asakām
  • sāls pēc garšas
  • 360 g “Dobeles dzirnavnieka” spaghetti (spageti) Nr. 7
  • 200 g kaltēti tomāti (eļļā) + eļļa
  • 80 g mandeļu miltu (vai maltas mandeles)
  • 30 g rīvēta cietā siera
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. cukura
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 ēd.k. rozā piparu

Pagatavošana:

  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem
  • Laša fileju sagriež 4 gabalos, pārkaisa ar sāli
  • Liek uz pannas ar karstumizturīgu rokturi un liek cepeškrāsnī
  • Cep 15-20 minūtes (vai līdz lasis izcepies)
  • Gatavo pesto: blenderī kopā sablendē kaltētos tomātus un eļļu no burciņas, mandeļu miltus, cieto sieru, ķiploku un cukuru
  • Liek mazā katliņā, pievieno saldo krējumu un maisot uzkarsē (nevāra!)
  • Verdošā sālsūdenī vāra spageti aptuveni 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni
  • Pastu uzreiz liek atpakaļ katlā, pievieno tomātu-saldā krējuma mērci un kārtīgi izmaisa tā, lai mērce vienmērīgi noklātu visus spageti
  • Spageti liek siltos dziļajos šķīvjos
  • Katrai porcijai pa virsu liek laša filejas gabalu
  • Dekorē ar zaļumiem un pārber ar rozā pipariem

Autors: Linda Tellgrena