Vieglāka pastas ēdienu versija dienām, kad gribas ko svaigāku. Svarīgi ir sparģeļus nepārvārīt, jo tad tie saglabā skaisto, spilgti zaļo krāsu un maigo kraukšķīgumu. Kazas siers savukārt veido krēmīgu mērci un veido interesantas garšas nianses. Tradicionālāku garšu mīļotāji var izvēlēties krēmsieru, kas gatavots no govs piena.

Izejvielas (4 personām):

  • 320 g “Dobeles dzirnavnieka” spaghetti (spageti) Nr. 7
  • 150 g mīkstā kazas siera
  • šķipsna sāls
  • 200 g mini zaļo sparģeļu
  • 100 g zaļo zirnīšu
  • svaigi malti dažādu krāsu pipari

Pagatavošana:

  • Vidēji lielā katlā uzvāra ūdeni, kam pievienota šķipsna sāls
  • Kad ūdens vienmērīgi burbuļo, tajā uzmanīgi liek sparģeļus un vāra 4-5 minūtes (līdz tie vēl nav izvārījušies mīksti)
  • Ūdeni nokāš un sparģeļus uz brīdi iemērc ledusaukstā ūdeni, lai apturētu vārīšanos un lai tie saglabātu spilgti zaļo krāsu
  • Verdošā sālsūdenī liek spageti. Vāra 7-8 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni
  • Spageti nekavējoties pievieno kazas sieru un zaļos zirnīšus un izmaisa, lai siers izkustu un izveidotu krēmīgu mērci
  • Pastu kārto dziļos, uzsildītos šķīvjos
  • Katrai porcijai virsū liek sparģeļus
  • Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un pasniedz.

Autors: Linda Tellgrena