Izejvielas (10 porcijām):

  • „Dobeles dzirnavnieka” Spagetti 400 g
  • Sviests 100 g
  • Pētersīļi 50 g
  • Parmigiano Reggiano siers, smalki sagriezts 10 g
  • BOLOGNESE MĒRCEI
  • Brieža gaļa, malta 800 g
  • Medījuma buljons, liellopa buljons
  • vai vistas buljons 2 l
  • Sīpoli 300 g
  • Puravi 300 g
  • Ķiploki 50 g
  • Burkāni 200 g
  • Tomāti 1 kg
  • Rozmarīns 20 g
  • Timiāns 10 g
  • Lauru lapas 20 gab.
  • Olīveļļa 200 g
  • Kadiķogas 20 gab.
  • Sāls, melnie pipari

[/column]
[column xs=”12″ md=”6″]

Pagatavošana:

  • PASTA
    • Katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
    • Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vel ir nedaudz ciets), vai paskaties vārīšanas ilgumu uz iepakojuma
    • Nokāš pastu caur sietiņu

    BOLOGNESE MĒRCE

    • Nomazgā tomātus, sagriež uz pusēm
    • Liek cepešpannā, pievieno uz pusēm pārgrieztas ķiploka galviņas, timiānu, rozmarīnu, sāli un piparus pēc garšas, visu iesmērē ar olīveļļu
    • Liek cepties krāsnī 180º C apmēram 45 min, kamēr tomāti ir zeltaini brūni
    • Uz vidējas uguns katliņā ielej olīveļļu, pievieno sagrieztus sīpolus, puravus, smalki kapātu ķiploku, rīvētus burkānus, rozmarīnu, kapātas kadiķogas, timiānu, lauru lapas un sautē
    • Paralēli karstā pannā ielej olīveļļu, apcep maltu brieža gaļu, pievienojot sāli un piparus pēc garšas
    • Pēc tam gaļu liek katliņā ar sautētiem dārzeņiem, pievieno krāsnī ceptus tomātus un buljonu
    • Vāra līdz pirmajam burbulim
    • Tad samazina uguni līdz minimumam un sautē 2 h

    SERVĒŠANA

    • Šķīvja vidū piramīdas formā izliek pastu un pa virsu uzlej Bolognese mērci
    • Dekorācijai var izmantot timiāna zariņu