Sastāvdaļas:

Pildījumam:

  • 3-4 vidēja izmēra burkāni
  • 350g dārzeņu lečo
  • 200g šampinjonu
  • 1 neliels kabacis
  • 2 olas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 2 saujas cietā siera gabaliņu
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 šķipsniņa ķiploku pulvera
  • 3 svaiga timiāna zariņi
  • 150 g sparģeļu

Mīklai:

  • 250 g Dobeles dzirnavnieka “Ekstra” kviešu miltu
  • 1 olas dzeltenums
  • 160 g auksta sviesta
  • 2 ēd.k. auksta ūdens
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 3 tējk. oregano

Pagatavošana:

  1. Iesijājiet bļodā miltus, pievienojiet sāli un aukstu sviestu.
  2. Ļaujiet bērnam saberzt visu kopā, līdz izveidojas rīvmaizei līdzīga masa.
  3. Pievienojiet olas dzeltenumu un 2ēd.k. auksta ūdens, tad, maigi mīcot, ar pirkstiem izveidojiet viendabīgu mīklas bumbu un lieciet to ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
  4. Nomizojiet un sagrieziet ripiņās burkānus, ļaujiet bērnam nomazgāt un sagriezt sēnes un kabaci.
  5. Apcepiet burkānus, pievienojiet sēnes un kabaci.
  6. Kad viss apcepies, pievienojiet lečo un pasautējiet.
  7. Izņemiet no ledusskapja mīklu un vienmērīgi izlīdziniet tartes vai kūkas formā, maliņas uzlokot uz augšu (to var darīt visi kopā – tas sagādās lielu prieku un jautrību).
  8. Ar mīklu izklāto formu pildiet ar pagatavotajiem dārzeņiem.
  9. Sakuliet olu ar saldo krējumu un dodiet, lai mazais droši lej to virsū dārzeņiem. Pārberiet ar cietā siera gabaliņiem.
  10. Nogrieziet sparģeļu apakšējos galiņus, bet pārējo daļu lieciet virsū pīrāgam. Ievietojiet krāsnī cepties uz 40 – 45 minūtēm.
  11. Mazie pavāri gatavo pīrāgu dekorē ar redīsu dīgstiem.