Sastāvdaļas (2 porcijām):
- 40 ml sojas mērces
- 2 tējkarotes sezama sēklu eļļas
- 1 cm ingvera saknes
- 300 g vistas filejas
- 200 g ananasa
- 125 g “Dobeles dzirnavnieka” gargraudu rīsu Ekstra
- 200 ml kokosriekstu piena
- 1 ēdamkarote sviesta
- sāls
Gatavošana:
- Vistas fileju sagriež kubiņos.
- Bļodā sajauc sojas mērci, sezama eļļu un smalki sarīvētu ingvera sakni. Pārlej to visu vistas filejas gabaliņiem un samaisa. Ļauj iemarinēties vismaz 1 stundu.
- Gatavo rīsus – katliņā izkausē sviestu, pieber “Dobeles dzirnavnieka” rīsus un apcep 1 minūti. Pievieno kokosriekstu pienu, verdošu ūdeni un sāli. Vāra aptuveni 15 min līdz gatavi.
- Tikmēr sagriež ananasu kubiņos, kas izmērā līdzīgi vistas gabaliņiem.
- Gatavo iesmiņus – pamīšus uzdur vistu un ananasu.
- Uz grila iesmiņus cep no visām pusēm līdz tie ir zeltaini brūni un vista gatava. Pasniedz ar kokosriekstu rīsiem.