Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 40 ml sojas mērces
  • 2 tējkarotes sezama sēklu eļļas
  • 1 cm ingvera saknes
  • 300 g vistas filejas
  • 200 g ananasa
  • 125 g “Dobeles dzirnavnieka” gargraudu rīsu Ekstra
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls

Gatavošana:

  1. Vistas fileju sagriež kubiņos.
  2. Bļodā sajauc sojas mērci, sezama eļļu un smalki sarīvētu ingvera sakni. Pārlej to visu vistas filejas gabaliņiem un samaisa. Ļauj iemarinēties vismaz 1 stundu.
  3. Gatavo rīsus – katliņā izkausē sviestu, pieber “Dobeles dzirnavnieka” rīsus un apcep 1 minūti. Pievieno kokosriekstu pienu, verdošu ūdeni un sāli. Vāra aptuveni 15 min līdz gatavi.
  4. Tikmēr sagriež ananasu kubiņos, kas izmērā līdzīgi vistas gabaliņiem.
  5. Gatavo iesmiņus – pamīšus uzdur vistu un ananasu.
  6. Uz grila iesmiņus cep no visām pusēm līdz tie ir zeltaini brūni un vista gatava. Pasniedz ar kokosriekstu rīsiem.