Izejvielas (7 porcijām)
- „Dobeles dzirnavnieka” Alfabeto 280 g
- Cukurs 140 g +140 g sorbertam
- Avota ūdens 560 ml
- Burbonas vaniļa 4 gab.
- Citrona sula no viena citrona
- Citronmētras 18 g
- Meringue (beze cepumi) 35 g
- Zemenes 560 g
Pagatavošana:
- PASTAS PAGATAVOŠANA
- Katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
- Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vel ir nedaudz ciets), vai paskaties vārīšanas ilgumu uz iepakojuma
- Nokāš pastu caur sietiņu
VANIĻAS SĪRUPS:
Katliņā ielej ūdeni, pieber cukuru, pievieno vaniļas pāksti, citrona sulu un citronmētras
Liek vārīties, kamēr izveidojas sīrupa masa
Kad sīrups ir gatavs, izkāš caur sietu
ZEMEŅU SORBERTS
- Nomazgā zemenes, liek blendēt kopā ar cukuru
- Pārlej traukā un liek saldētavā uz vienu stundu
- Izņem ārā, samaisa un pēc tam ieliek atpakaļ saldētavā uz vēl vienu stundu
SERVĒŠANA
Bļodiņā ielej sīrupu, pievieno pastu, zemeņu sorbertu un meringu
Dekorē ar piparmētru lapiņām