Izejvielas (7 porcijām)

  • „Dobeles dzirnavnieka” Alfabeto 280 g
  • Cukurs 140 g +140 g sorbertam
  • Avota ūdens 560 ml
  • Burbonas vaniļa 4 gab.
  • Citrona sula no viena citrona
  • Citronmētras 18 g
  • Meringue (beze cepumi) 35 g
  • Zemenes 560 g

Pagatavošana:

  • PASTAS PAGATAVOŠANA
    • Katliņā uzvāra ūdeni un liek iekšā pastu, pievieno sāli pēc garšas
    • Vāra, līdz pasta ir „al dente” („al dente” (no itāļu valodas „uz zoba”) – pastas gatavības stadija, kad pats viducītis vel ir nedaudz ciets), vai paskaties vārīšanas ilgumu uz iepakojuma
    • Nokāš pastu caur sietiņu

    VANIĻAS SĪRUPS:

    Katliņā ielej ūdeni, pieber cukuru, pievieno vaniļas pāksti, citrona sulu un citronmētras

    Liek vārīties, kamēr izveidojas sīrupa masa

    Kad sīrups ir gatavs, izkāš caur sietu

    ZEMEŅU SORBERTS

    • Nomazgā zemenes, liek blendēt kopā ar cukuru
    • Pārlej traukā un liek saldētavā uz vienu stundu
    • Izņem ārā, samaisa un pēc tam ieliek atpakaļ saldētavā uz vēl vienu stundu

    SERVĒŠANA

    Bļodiņā ielej sīrupu, pievieno pastu, zemeņu sorbertu un meringu

    Dekorē ar piparmētru lapiņām