Izejvielas (6-7 vafelēm):
- 100 g sviesta istabas temperatūrā
- 4 lauku olas, atdalīts baltums no dzeltenuma
- 100 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
- 5 ēd. k. 25% krējuma
- 1/4 glāze piena
- 30 g cukura
- šķipsniņa sāls
- izkausēts sviests cepšanai
Izejvielas mērcei:
- 250 g jāņogu (vai citu ogu)
- 1 ēd.k. citronu sulas
- 1 ēd.k. cukura vai medus
- 1 banāns
Pagatavošana:
- Uzputo olu baltumus stingrās putās
- Saputo sviestu un cukuru, tad pievieno olu dzeltenumus
- Pievieno skābo krējumu, pienu un kviešu miltus
- Puto, līdz izveidojas viendabīga masa
- Iemaisa uzputotos baltumus
- Mīklai jābūt pankūku mīklas konsistencē, bet nedaudz gaisīgākai
- Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē to ar izkausēto sviestu.
- Vafeles cep zeltaini brūnas
- Pasniedz siltas ar ogu mērci
- Mērci gatavo, blenderī sablendējot visas tās sastāvdaļas
Autore: Linda Tellgrena