Sastāvdaļas:
- 2/3 glāzes Dobeles dzirnavnieka grūbu
- 100-150 ml saldā krējuma
- 3 saujas cietā siera
- 2 tējk. ķiploku pulvera
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 sauja dillīšu
- 100 g sniega zirnīšu
- 3-4 ķiploku galviņas
- 1/2 purava
- 5 mazie burkāniņi
- 4 mazās bietītes
- 1 jaunais kabacītis
- 1 sauja saulē kaltētu tomātu
- 1 iepakojums svaigo zirņu dīgstiņu
Pagatavošana:
- Uz pannas apgrauzdējiet grūbas, līdz tās kļūst viegli zeltainas.
- Ieberiet grūbas katlā un pielejiet ūdeni (attiecībā 1:2), lieciet vārīties, ik pa brīdim apskatoties, vai nav nepieciešams pievienot vairāk ūdens.
- Uzkarsējiet krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
- Ļaujiet, lai bērns nomazgā visus dārzeņus, un nomizojiet bietes.
- Ķiplokus pārgrieziet šķērsām uz pusēm, lai izceptās daiviņas varētu viegli izņemt.
- Darbiņš mazajam – bietes, kabacis un puravs jāsagriež ripiņās. Ļaujiet, lai bērns liek visus dārzeņus uz cepampannas un apslaka ar olīveļļu.
- Lieciet krāsnī cepties aptuveni 35-40 minūtes, līdz tie ir gatavi un viegli zeltaini.
- Kad pagājušas 20 minūtes, katliņā uzvāriet ūdeni un apvāriet sniega zirnīšus (aptuveni 5-7min.).
- Kad grūbas gatavas, tās var noskalot tekošā aukstā ūdenī, lai briešanas process neturpinātos.
- Uz pannas gatavojiet gruboto – mazajiem noteikti patiks grūbām pievienot saldo krējumu, ķiploku pulveri, sāli, sieru un dilles. Gatavo gruboto lieciet pasniegšanai paredzētā traukā.
- Dārzeņus un zirnīšus izkārtojiet pāri grūbām, ļaujiet mazajiem palīgiem izdaiļot ēdienu ar zirņu dīgstiem un saulē kaltētiem tomātiem.