Sastāvdaļas:
- 350 ml auksta rīsu-mandeļu piena
- 2 saujas Latvijā audzētu spinātu
- 3-4 zariņi svaigu piparmētru
- 1 rabarbera kāts
- 1/3 glāzes Dobeles dzirnavnieka 4 graudu pārslu
- 5 žāvētas dateles bez kauliņiem
Pagatavošana:
- Šo recepti bērni var pagatavot paši, vecākiem tikai nedaudz jāpiepalīdz – lai smūtijs iegūtu vislabāko konsistenci un garšu, tā pagatavošanā svarīgi ievērot blendēšanas secību.
- Nomizojiet rabarbera kātu un sagrieziet to gabaliņos.
- Blenderī ielejiet pienu un pieberiet rabarberu gabaliņus. Blendējiet aptuveni 1min., pievienojiet pārslas un blendējiet vēl 1 min..
- Iegūtajam dzērienam pievienojiet zaļumus, sablendējiet, tad pievienojiet dateles un vēl nedaudz blendējiet.
- Ja vēlaties baudīt vēsāku dzērienu, pievienojiet nedaudz ledus. Baudiet uzreiz.